Vocea ONG-ului tău poate fi auzită!

Intră în concurs, spune-ne povestea voastră și câștigă un website nou nouț!

Perioada campaniei: 1 decembrie 2017 – 15 ianuarie 2018
Parteneri: #FALM, Creionetica, Digical, Claus Web

Suntem siguri că ONG-ul tău are în spate o poveste extraordinară de curaj și luptă pentru valori, drepturi și demnitate umană. Te dedici în fiecare zi unui ideal mai mare decât tine, pentru a face lumea mai bună. Intri în contact cu oameni diferiți și schimbi viețile fiecărui român, fără ca noi să percepem îmbunătățirile pe care le aduci în viața noastră de zi cu zi, prin efort și sacrificiu.

Dar câtă lume cunoaște aceste lucruri despre ONG-ul tău?

Ideea concursului

 

Orice idee frumoasă pleacă mereu de la un gând simplu: “Oare cum poți aduce o contribuție societății prin web design?”. Deși ne jucăm în fiecare zi cu diverse fonturi, culori și imagini, activitatea de web designer pare una destul de izolată, fiindcă petrecem foarte mult timp în fața calculatorului și nu mai avem timpul necesar de relaționare cu cei din jurul nostru. În plus, este legată de linii de cod, tehnologie și produse intangibile, lucru care nu ne duce neapărat cu gândul la contribuție socială și voluntariat.

Răspunsul nostru a venit imediat: “De ce nu ajutăm un ONG să își facă povestea cunoscută online prin intermediul unui website?”.

Iar pentru că niciodată nu poți face un lucru extraordinar singur, am apelat la ajutoare, care ne vor contribui atât la organizare, cât și la realizarea și lansarea site-ului tău.

Să facem cunoștință:

Parteneri

Creionetica este agenția de publicitate dedicată responsabilității sociale și de mediu!

Cu viziunea unor activiști și cu experiența unor oameni de comunicare, creionăm idei care rezonează cu o societate în deplină conexiune cu natura, echitatea socială și valorile artistice.

Poveștile ne leagă și crează conexiuni: între prieteni, între oameni, între colaboratori și între noi și alegerile noastre.

Digical caută aceste povești și investighează legatura ideală între povestitor și audiență prin strategia narativă potrivită, caută conexiunea dintre branduri și clienți, dintre oameni și dorințe, dintre nevoie și îndeplinirea ei, în așa fel încât toată lumea să simtă că a caștigat.

Servicii profesionale de găzduire web și hosting de peste 11 ani.

La ClausWeb vei găsi cel mai performant sistem de operare CLOUDLINUX. Toate pachetele de gazduire includ Server Sql si cPanel backup software Incremental, astfel încât datele tale să fie mereu în siguranță. Contul tău este configurat rapid, de obicei în maxim 5 minute.

De ce ai nevoie de un website?

 

Un website este cartea ta de vizită și te reprezintă 24/24 de ore, în fiecare zi. Mai cunoști pe cineva care poate face acest lucru? Nici un voluntar sau un angajat nu are asemenea disponibilitate. Nici măcar tu, cel sau cea care conduci activitatea ONG-ului.

Un website este de asemenea o broșură în care poți să îți expui proiectele, lucrările și cele mai frumoase poze cu activitățile defășurate de ONG-ul tău. Și ce poate fi mai util pentru un vizitator interesat de povestea ta, decât un website care să fie frumos structurat, cu multă culoare, cu poze vii și colorate, care poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil (design responsive).

Website-ul este responsabil cu relațiile cu publicul, deoarece dacă oferă informația potrivită te poate ajuta să găsești donatori și susținători. 

Cum poți participa?

 

Ca în fiecare concurs, trebuie să avem și noi criterii de selecție și reguli, care ne vor ajuta să desemnăm câștigătorul:

  1. Trebuie să fii ONG. Nu contează vechimea ta. Poate ești un ONG care există în România de 20 de ani, dar nu a avut posibilitatea să creeze un site din cauza proiectelor care îți ocupau tot timpul. Sau ești un ONG “tânăr”, înființat în acest an, dar cu aspirații și ambiții serioase.
  2. Completează formularul de mai jos, în care să ne spui povestea ta. Aceasta trebuie să includă viziunea și misiunea ONG-ului tău, proiectele tale (realizate sau viitoare), impactul lor asupra comunității. Am dori de asemenea să știm “Ce schimbări dorești să faci în România și ce anume te-a determinat să lupți pentru schimbare?”. Iar fiindcă mereu reușești să pui în mișcare lucrurile mult mai bine în echipă, te rugăm să ne povestești despre cei care te ajută să dai valoare proiectelor pe care le creezi.
  3. Poți participa la concurs dacă nu deții un website, sau deții unul care trebuie modernizat.
  4. Ce tip de activitate trebuie să ai ca să participi la acest concurs? Sprijinirea comunităților locale, sprijinirea copiilor, a tinerilor și a persoanelor vulnerabile. Activități și proiecte care să sprijine: educația, sănătatea, cultura, promovarea valorilor democrației și a cetățeniei europene, lupta anti-drog, lupta împotriva abandonului școlar,

Iar pentru că am considerat că nu ar fi potrivit să jurizăm noi ONG-urile participante la concurs, neavând suficientă experiență în acest domeniu, am apelat la prietenii noștri de la Creionetica.

 

Ce vei câștiga?

 

Web design creativ, ce îi va oferi personalitate ONG-ului tău și te va ajuta să comunici vizual cu vizitatorii tăi. Design-ul va fi realizat de Creionetica, o agenție dedicată responsabilității sociale și de mediu;

Web development, domeniu gratuit timp de 1 an și SEO de bază – Oferite de #FALM;

Schiță de comunicare online – Gândită și oferită de Digical;

Găzduire gratuită pentru 1 an – Oferită de ClausWeb;

 

Înscrie-te în concurs

Transmite concursul mai departe. Distribuie-l pe rețelele de socializare: