GHIDUL SITE-ULUI TĂU

Călătorie în lumea digitală

Adăugarea conținutului unui articol pe blog cu ajutorul blocurilor Gutenberg

Folosind editorul de blocuri, conținutul paginii tale va fi alcătuit din blocuri de diferite tipuri. Fiecare parte din conținut va fi reprezentată printr-un bloc separat. De exemplu, fiecare paragraf, va fi în propriul bloc. Editorul de blocuri furnizează blocuri pentru diverse tipuri de conținut precum: paragrafe, titluri, liste ordonate și neordonate (de exemplu, puncte bullet), citate, imagini, galerii și altele.

Există mai multe moduri de a introduce blocuri în conținutul tău. Cea mai ușoară cale este să dai click pe pictograma Adăugă bloc din bara de unelte. Dacă dai click pe această pictogramă, va apărea fereastra de inserare a blocurilor, care este reprezentată printr-un panou mic care îți oferă acces la toate tipurile de blocuri pe care le poți introduce. Trebuie doar să parcurgi lista și să dai click pe tipul de bloc pe care dorești să îl folosești  (paragraf, imagine, galerie). Dacă cunoști numele blocului, poți începe să tastezi numele acestuia în câmpul de căutare pentru a filtra lista de blocuri afișate.

Lista blocurilor din fereastra de inserare a blocurilor este sortată în diferite secțiuni în funcție de tipul lor: cele mai folosite, blocuri comune, formatare, elemente aranjament, piese, înglobări, reutilizabil. Poți afișa / ascunde fiecare secțiune prin click pe pictograma săgeată mică de lângă fiecare titlu al secțiunii. După ce dai click pe un bloc pentru al insera, dacă nu există deja blocuri selectate pe pagină, atunci noul bloc va fi atașat în partea de jos a conținutului, sub toate blocurile existente din pagină. Dacă selectezi un bloc înainte să inserezi altul nou, atunci noul conținut va fi introdus sub blocul selectat.

De asemenea, poți introduce blocuri făcând click pe pictograma Adaugă bloc  care apare în partea de sus a fiecărui bloc individual. Aceasta apare atunci când muți cursorul peste marginea superioară a fiecărui bloc. Dacă dai click pe această pictogramă, va apărea fereastra de inserare a blocurilor.

De asemenea, poți introduce un bloc folosind ceea ce se numește „comanda slash”. Când cursorul tău este așezat într-un bloc tip paragraf, poți converti acel bloc într-un alt tip de bloc prin tastarea tastei slash (/), și apoi numelui blocului pe care dorești să îl utilizezi. Pe măsură ce introduci mai multe caractere, lista blocurilor afișate se va filtra în funcție de ceea ce ai introdus. De exemplu, tastând ‘/ im’ va afișa o listă de blocuri care fie încep cu sau sunt legate de imagini, cum ar fi Imagini, Instagram, Galeriei, Media și Text etc… Dacă se afișează mai mult de un bloc, poți introduce mai multe caractere pentru a filtra ulterior lista până când apare o singură opțiune sau poți utiliza tastele de pe tastatură sus / jos pentru a selecta blocul din listă.

De asemenea, poți introduce un nou bloc utilizând pictograma Adăugă bloc de sub conținutul existent. În cazul în care ultimul bloc din conținutul tău nu este un bloc de tip paragraf, atunci se va afișa în mod automat un bloc fără conținut de tip paragraf în partea de jos al conținutului deja existent.

Este important să reții că în cazul în care ultimul bloc din conținutul tău este un bloc tip paragraf, atunci blocul tip paragraf gol din partea de jos a conținutului tău nu va apărea în mod implicit și va trebui fie să apeși tasta Return / Enter, sau să utilizezi una dintre celelalte metode menționate pe această pagină pentru a introduce un bloc nou.

Dacă vezi un bloc tip paragraf în partea de jos a conținutului tău și dorești doar să adaugi un nou paragraf de text, tot ce trebuie să faci este să pui cursorul în blocul gol și să începi să tastezi. Dacă dorești un alt tip de bloc, trebuie să faci click pe pictograma Adăugă bloc Bara de instrumente Editor de blocuri Adăugați bloc din partea stângă a blocului tip paragraf fără conținut. În continuare va apărea fereastra de inserare a blocurilor. Derulează lista și dă click pe tipul de bloc pe care îl dorești sau, dacă știi numele blocului, poți începe să tastezi numele acestuia în câmpul de căutare pentru a filtra lista blocurilor afișate. Odată ce dai click pe un bloc pentru al insera, acesta va converti acest bloc tip paragraf la noul bloc pe care l-ai selectat.

Fiecare bloc are propria bară de instrumente, care apare în partea de sus al acestuia. Pictograma Mai multe opțiuni de pe bară de instrumente are mai multe opțiuni, printre care:

  • Fă duplicat: Multiplică un bloc. Dacă apeși acest buton, vei obține un al doilea bloc cu aceleași setări și același conținut.
  • Inserează înainte: Inserează un bloc tip paragraf înaintea blocului selectat.
  • Inserează după: Inserează un bloc tip paragraf după blocul selectat.

Aceste opțiuni pot fi folosite dacă vrei să creezi un bloc cu conținut identic sau dacă dorești să continui cu editarea articolului. Dacă vei insera un bloc tip paragraf (înaite sau după paragraful selectat), vei putea adăuga text sau vei putea să convertești acest bloc într-un alt timp de bloc printr-un click pe pictograma Adaugă blocdin stânga blocului, așa cum este descris mai sus.

Cum poți să ștergi orice bloc din conținutul articolului tău? Apasă pictograma Mai multe opțiuni. Selectează opțiunea Înlătură blocul.

Îți place ghidul nostru? Ajută și alți antreprenori să aibă acces la informație. Distribuie articolul pe rețelele de socializare:

ARTICOLE RECENTE

One comment on Adăugarea conținutului unui articol pe blog cu ajutorul blocurilor Gutenberg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Optează pentru un site cu personalitate!


Lucrează cu profesioniști

digital@falm.ro / (+40) 786 053 323

Facebook #Falm Web Design Pinterest #Falm Web Design LinkedIn #Falm Web Design Youtube #Falm Web Design Twitter #Falm Web Design