GHIDUL SITE-ULUI TĂU

Călătorie în lumea digitală

Blocuri Gutenberg în WordPress

Fiecare parte de conținut din pagina ta va reprezenta un bloc. Chiar și paragrafele individuale vor fi blocuri separate. Editorul de blocuri furnizează blocuri pentru toate tipurile de conținutul, cum ar fi paragrafe, titluri, liste ordonate și neordonate (de exemplu, puncte bullet), citate, imagini, galerii și orice alt tip de conținut pe care dorești să îl adaugi.

Fiecare bloc are propria bară de unelte, care apare în partea superioară a blocului (sau în partea superioară a ecranului, dacă opțiunea Bară de unelte sus este activată). Pictogramele care apar vor depinde în întregime de tipul blocului. De exemplu, pictogramele afișate în bara de unelte a blocului Titlu vor fi diferite de pictogramele afișate pentru blocul Galerie.

Cele mai multe blocuri vor afișa o pictogramă Modifică tipul sau stilul de bloc, pentru a transforma blocul selectat de la un tip la altul. Aceasta este diferită pentru fiecare bloc în parte, dar este poziționată în partea stângă al fiecărui bloc. Atunci când poziționezi cursorul peste pictograma Modifică tipul sau stilul de bloc, aceasta se modifică într-una care arată ca două săgeți curbe .

 

Pentru blocurile care îți permit să selectezi și / sau să încarci un fișier, cum ar fi blocurile Galerie, Imagine, Audio și Video, bara de unelte va afișa o pictogramă Editare , care îți permite să editezi blocul și să selectezi alte fișiere. 

Fiecare bloc va afișa, de asemenea, o pictogramă Mai multe opțiuni  , care îți permite să:

 • Afișezi / Ascunzi setările blocului (bara laterală din dreapta ecranului)
 • Să multiplici blocul selectat
 • Să introduci un bloc nou înaintea blocului selectat
 • Să introduci un bloc nou după blocul selectat
 • Să editezi blocul folosind limbaj HTML
 • Să adaugi blocul selectat în lista blocurilor reutilizabile
 • Să ștergi blocul selectat

Atunci când dorești să introduci un bloc utilizând Fereastra de inserare a blocurilor, vei observa că acestea sunt sortate în diferite secțiuni în funcție de tipul lor. Poți afișa / ascunde fiecare secțiune făcând click pe pictograma săgeată mică din dreapta titlului fiecărei secțiuni.

În partea de sus a blocului de inserare este un câmp de căutare care vă permite să filtrați lista blocurilor afișate pentru a facilita găsirea blocului pe care îl căutați. Câmpul de căutare va filtra lista în funcție de numele și tipul blocurilor. De exemplu, tastând „im” în câmpul de căutare (fără ghilimele) vă va afișa o listă de blocuri care încep fie cu sau sunt legate de imagini, cum ar fi Blocul Imaginii, Blocul Instagram, Blocul Galeriei, etc ….

, ca

În partea de sus a ferestrei de inserare a blocurilor se află un câmp de căutare, care îți permite să filtrezi lista blocurilor afișate. Câmpul de căutare va filtra lista în funcție de numele și tipul blocurilor. De exemplu, tastând „im” în câmpul de căutare (fără ghilimele) îți va afișa o listă de blocuri care încep fie cu sau sunt legate de imagini, cum ar fi blocurile Imagini, Instagram, Galerie, etc ….

Prima secțiune din Fereastra de inserare a blocurilor este  Cele mai folosite. Blocurile care apar în această secțiune se vor actualiza în funcție de blocurile pe care le folosești cel mai des pentru conținutul tău.

Restul secțiunilor includ următoarele:

 • Blocuri comune – această secțiune conține toate blocurile cu conținut de bază, cum ar fi blocurile: paragraf, imagini, titlu,  listă, galerie, etc.
 • Formatarea – Această secțiune conține mai multe blocuri de conținut specializate, precum blocurile:  tabel, HTML personalizat, cod, vers etc.
 • Elemente aranjament – această secțiune conține blocuri care ajută la stilizarea conținutului, cum ar fi blocurile: separator, buton, coloane etc.
 • Piese – Această secțiune conține widget-uri speciale, cum ar fi blocul scurtcod, blocul arhive, blocul categorii, blocul ultimele comentarii și blocul ultimele articole.
 • Înglobări – Această secțiune conține blocuri pentru toate înglobările familiare care se utilizează în WordPress. Acesta conține blocul Instagram, Twitter, Facebook, YouTube, Spotify etc.
 • Reutilizabil – Această secțiune conține toate blocurile reutilizabile. Acestea sunt blocuri pe care le-ai construit într-un anumit mod, care pot fi reutilizate pe alte pagini de pe site. De exemplu un citat cu fundal albastru poate fi salvat ca bloc reutilizabil. Pe urmă îl puteți folosi în mai multe articole de pe site. Pe urmă, dacă dorești să modifici conținutul, îl modifici într-un singur loc și se actualizează în toate articolele pe care l-ai folosit.

Îți place ghidul nostru? Ajută și alți antreprenori să aibă acces la informație. Distribuie articolul pe rețelele de socializare:

ARTICOLE RECENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.Optează pentru un site cu personalitate!


Lucrează cu profesioniști

digital@falm.ro / (+40) 786 053 323

Facebook #Falm Web Design Pinterest #Falm Web Design LinkedIn #Falm Web Design Youtube #Falm Web Design Twitter #Falm Web Design