GHIDUL SITE-ULUI TĂU

Călătorie în lumea digitală

Instrumente de editare a blocurilor Gutenberg în WordPress

Pentru a adăuga un nou anunț sau pentru a modifica unul existent, vei accesa pagina de editare a articolelor. Dacă vrei să afli cum se accesează pagina, dă click pe link-ul Adaugă un articol nou. Conținutul se adaugă cu ajutorul unor blocuri, despre care vei găsi toate informațiile de care ai nevoie navigând acest ghid.

În partea de sus a paginii vei găsi bara de unelte:

Inserare bloc Pictograma este folosită pentru a introduce noi blocuri în conținut. Dacă faci click pe această pictogramă, va apărea un panou mic care îți oferă acces la toate tipurile diferite de blocuri pe care le poți introduce.

Anulează Butonul vă permite să anulați schimbarea cea mai recentă.

Refaceți Butonul vă permite să refaceți schimbarea cea mai recentă.

Structură Conținut Acest buton furnizează informații despre conținutul paginii. Îți va arăta câte cuvinte, subtitluri, paragrafe și blocuri conține articolul pe care îl editezi.

Butonul Navigare în blocuri afișează o listă a tuturor blocurilor din articolul tău și oferă o legătură rapidă pentru fiecare dintre ele. Acest lucru înseamnă că dacă selectezi un bloc, te va duce direct la el în modul editare.

Butonul Comută la Ciornă apare numai după publicarea articolului. Dacă faci click pe acest buton, vei anula publicarea articolului și îl vei pune înapoi în modul Ciornă (nu va mai fi vizibil pe site, dar conținutul va rămâne în lista articolelor). O ciornă poate fi oricând publicată.

Butonul Salvează îți permite să salvezi pagina și va apărea numai dacă pagina ta nu a fost încă publicată. Dacă apeși Salvează înainte de publicare, articolul tău va fi salvat ca ciornă.

Previzualizează Acest buton îți permite să vezi cum va arăta pagina înainte să o publici. Pagina de previzualizare va deschide o nouă filă / fereastră a browserului.

Publică… Acest buton îți permite să publici articolul. Publicarea articolului este un proces în două etape. După ce faci click pe butonul Publică, prima dată când ți se afișează un panou nou cu un mesaj de confirmare și un alt buton de publicare. Acest panou îți permite, de asemenea, să modifici vizibilitatea conținutului și data și ora publicării. Dacă faci click pe acest al doilea buton de publicare, vei afișa conținutul live pe site.

 

Dacă articolul este publicat, butonul Publică… va fi înlocuit cu butonul Actualizează . Făcând click pe butonul Actualizează salvezi modificările pe care le-ai efectuat în articol, fie ca modifici un text sau adaugi o imagine.

Bara laterală de setări afișează toate setările articolului, inclusiv elemente cum ar fi adăugarea imaginilor reprezentative, specificarea categoriilor și etichetelor etc. Dând click pe pictograma Setări, poți ascunde și arăta bara laterală.

be-toolbar-meniu.jpg

Ultima pictogramă din bara de editare a blocurilor și se numește Arată mai multe instrumente și opțiuni.   Acest buton oferă acces la mai multe setări pe care vă recomandăm să nu le modificați.

Sub bara de unelte vei adăuga titlul, apoi conținutul articolului. Acesta va fi împărțit în mai multe blocuri, în funcție de tipul de conținut pe care dorești să îl adaugi.  Fiecare bloc pe care îl adaugi va avea o bară proprie de unelte și va fi afișată chiar deasupra blocului.

Fiecare bloc va avea o altă bară de instrumente, iar pictogramele vor fi diferite, în funcție de tipul blocului. De exemplu, bara de unelte al unui bloc tip paragraf, va fi diferită față de cea a unui bloc de imagine.

O altă modalitate prin care se pot stiliza sau modifica blocurile, este în meniul Bloc, care se găsește în bara laterală. Acesta devine activ după ce a fost selectat un bloc, iar conținutul diferă în funcție de tipul de bloc.

Lângă zona de conținut, în partea dreaptă a ecranului este Bara laterală pentru setări. Secțiune Document conține setări pentru întregul articol, iar secțiunea Bloc, setările pentru blocul curent selectat.

Setările blocului se vor modifica în funcție de tipul de bloc care este selectat, iar unele blocuri au mai multe setări decât altele. De exemplu, blocul paragraf conține setări pentru modificarea dimensiunii textului, afișarea unei letrine, setări pentru culoarea textului și a culorii de fundal.

ARTICOLE RECENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Optează pentru un site cu personalitate!


Lucrează cu profesioniști

digital@falm.ro / (+40) 786 053 323

Facebook #Falm Web Design Pinterest #Falm Web Design LinkedIn #Falm Web Design Youtube #Falm Web Design Twitter #Falm Web Design